Держава продовжує надавати українцям соціальну допомогу. Про те, яку саме допомогу можуть отримати громадяни України розповіла заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарєва.

За словами чиновниці зараз в Україні існує 19 видів різних послуг. Вид безоплатної допомоги залежить від обставин в яких опинився громадянин. Щоб отримати кваліфіковану соціальну допомогу українці мають звертатися до органу соцзахисту в своєму регіоні. При зверненні людина має розповісти соціальному працівнику свої проблеми і тоді, співробітник служби вирішить яку саме допомогу потрібно надати людині.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Прикладом такої ситуації може стати втрата робота. Виникають ситуації, коли людина з певних причин втратила роботу, тому тут можлива допомога в перекваліфікації.

Проте є категорії людей, яким самостійно звертатися за допомогою не доведеться. Це стосується маломобільних людей, особу з інвалідністю чи військовослужбовця. Всі дані є у відомстві, тому надання допомоги вдома, цілком можливе.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Українці із дітьми. Фото: скрін youtube
Українці із дітьми. Фото: скрін youtube

За словами Токарєвої, міністерство надає допомогу людям, які дійсно її потребують та не можуть самотужки подолати проблему. Окрі цього, чиновниця нагадала про одну для пільг з українців. Це допомога в купівлі дрів. Держава може виділити кошти, які потім підуть на купівлю твердого палива.

Інформаційний портал Знай повідомляв, 2024 року індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати

Раніше портал Знай інформував, документи українців після перейменування вулиці: в МВС відповіли на поширене питання

Також наш портал повідомляв, безкоштовний проїзд в громадському транспорті: хто має право не платити