За останні роки в Україні перейменували сотні, а то й тисячі вулиць. При цьому змінюється це не лише в документах влади, а й в документах громадян.

Тому в українців часто виникає питання чи потрібно щось змінювати в документі або замінювати на новий, коли назва вулиці зазнала змін. На урядовому порталі пояснили, що потрібно робити українцям.

"Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць? Відповідь – ні, документи, що посвідчують особу, міняти не потрібно." зазначили в відомстві

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

Для власників паспорта старого зразка ("книжечки")

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Але у частини українців паспорт старого зразка - так звана "книжечка". В ньому ставиться печатка з місцем реєстрації громадянина. Тому виникає питання, чи потрібно власнику старого паспорта щось змінювати. У відомстві відповіли, що нового штампу ставити не потрібно. Адже відповідно до чинного законодавства, зміни до відомостей в паспорті та спеціальних документах в такому випадку не вносяться.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Для власників ID-картки

Інша частина українців мають паспорт у вигляді ID-картки. Тут важливо знати, що документом який підтверджує адресу проживання/перебування громадянина є витяг. Він формується автоматично через додаток "Дія" або при зверненні до органу реєстрації.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці обурені платіжками за доставку газу: "Самі копали рови та купували труби, то чому..."

Раніше портал Знай інформував, субсидія на комуналку в жовтні: за скільки днів українці отримають виплату та коли чекати

Також наш портал повідомляв, не відповідайте, борг з'явиться: компанія "Нафтогаз" зробила заяву щодо переплати за газ