Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини щодо так званої ідентифікації. Експерти видання "На пенсії" детально відповіли на питання, які цікавлять багатьох українських пенсіонерів.

Цього разу йтиметься про тих громадян, яким необхідно прийти у відділення "Ощадбанку".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

Одна з українська пенсіонерка звернулася з таким питанням: "З 1 вересня розпочалася ідентифікація пенсіонерів-переселенців у "Ощадбанку" для того, щоб продовжувати отримувати пенсію. Роз'ясніть, будь ласка, як це зробити реально, куди з'явитися і до якого підрозділу "Ощадбанку". на "гарячих лініях" банку та Пенсійного фонду нічого пояснити не можуть".

Ощадбанк, фото знай.юа
Ощадбанк, фото знай.юа

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Хто має йти у відділення "Ощадбанку"

Пенсіонери, які набули статусу переселенців до 24 лютого 2022 року, мають пройти так звану ідентифікацію до 31 грудня 2023 року.

Це зумовлено змінами, що сталися у законодавстві влітку поточного року. Щоб не позбутися пенсійних виплат у майбутньому, такі люди повинні до кінця року звернутися до будь-якого відділення "Ощадбанку".

При собі необхідно мати:

- паспорт;

- ідентифікаційний код;

- банківську картку, яку нараховується пенсія.

Укрпошта, фото: Знай.uа
Укрпошта, фото: Знай.uа

Якщо пенсію приносить листоноша

При цьому йдеться виключно про тих пенсіонерів-переселенців, хто отримує пенсію чи інші соціальні виплати через "Ощадбанк" (крім виплати на проживання).

Наприклад, ідентифікацію не потрібно проходити особам з інвалідністю І групи та особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії (ВКК) потребують постійного стороннього догляду та отримують пенсію через "Укрпошту".

Ідентифікацію не потрібно проходити пенсіонерам, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) після 24 лютого 2022 року.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

Якщо вмієте користуватися інтернетом

Також ідентифікацію можна пройти дистанційно через особистий кабінет на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Зробити це можна лише за допомогою сервісу "Дія.Підпис", тобто знадобиться так званий електронний ключ.

Нагадаємо, купівля валюти, депозит та нове авто: у Мінсоцполітики відповіли з приводу скасування виплат ВПО.

Раніше повідомлялося, хто не встиг запастися - заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.

Також, "батьку 60 років, стажу не знаю": як українцям дізнатися, чи можна вже оформлювати пенсію.