Українцям планують підвищити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення на 2024 рік. Втім, зростання цін торкнеться лише частини споживачів - які проживають на Прикарпатті. Про це йдеться на сайті Калуської міської ради.

У місті Калуш готують підвищення тарифів на холодну воду та каналізацію, оскільки діючі є збитковими. На зміну вартості послуги вплинули нові ціни на електроенергію, збільшення витрат на реагенти, а також оплату праці працівникам.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

"Через невідповідність чинних тарифів з надання послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення фактичним витратам на їх надання, підприємство за результатами діяльності з надання послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за 2022 р. отримало збитки у сумі 9,7млн. грн., за І півріччя 2023 р. – 5,6млн. грн", - йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як зміняться тарифи

Діючі тарифи на водопостачання та водовідведення – 18,96 та 19,46 гривні за куб відповідно.

Наступного року тарифи на послуги (без податку на додану вартість) можуть становити: вода – 20,86 гривні за куб, каналізація – 21,32 гривні за куб. З урахуванням податку на додану вартість: вода – 25,03 гривні за куб, каналізація – 25,58 гривні за куб.

Раніше портал Знай повідомляв, гаряча вода, опалення та газ: скільки українцям доведеться платити за комуналку у листопаді 2023 року.

Також наш портал інформував, немає грошей на комуналку? Українцям підказали, як вибратися з "боргової ями", ще й отримати субсидію.

Крім того, ми писали, українка розповіла, як "Yasno" хоче несправедливо здерти з неї гроші: світла немає, але борги нараховують.