Пенсіонери — це та категорія українців, яка нині страждає найбільше, під час повномасштабної війни.

Від початку озброєної агресії ми побачили тисячі вбитих мирних жителів, сотні зруйнованих будинків, шкіл. Крім цього, ми побачили стрімке підвищення вартості продуктів та різноманітних послуг. При цьому зарплати та соціальні виплати стоять на місці. Зараз ми розповімо, хто з наших громадян похилого віку має право на щомісячну доплату до пенсії.

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Виплата складає 837 гривень — 40% від прожиткового мінімуму. Від 1 січня 2024 року він зросте, тому допомога має мінімально, проте зрости. Щоб одержати хоча б таку доплату, потрібно відповідати певним умовам. Їх лише кілька.

Ви можете розраховувати на додаткові 837 гривень, якщо вік становить від 80 років і більше. Крім того, якщо ви мешкаєте на квартирі або в будинку самостійно. На другу умову можна "заплющити очі", якщо ви потребуєте постійного стороннього йди через стан здоров'я, який не дозволяє вам подбати про себе без зайвих рук.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

А ще доплата до пенсії належить тим, хто вийшов на заслужений відпочинок за віком.

Пенсіонери. Фото Freepik
Пенсіонери. Фото Freepik

Для цього вам потрібно лише написати заяву і подати кілька документів. Знадобляться висновок лікарсько-консультативної комісії (про необхідність постійного стороннього догляду), паспорт, ідентифікаційний номер та витяг з ПФУ про неотримання надбавок з догляду.

Нагадаємо, пенсійні виплати у листопаді: чи світять українцям хоч якісь бонуси та надбавки

Як повідомляв "Знай.uа", у Мінсоцполітики попередили про зупинення виплат пенсіонерам

Знай.ua писав, як не втратити майбутню пенсію: у ПФУ пояснили важливу деталь про мінімальний страховий внесок