Деяким категоріям українців приготували виплати від 450 до 3100 гривень. Розраховувати на грошову допомогу зможуть ті, хто не отримав її до 1 жовтня, але набули статусу, який надає право на виплати, до 24 серпня цього року.

Ветерани війни, члени сім'ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та ветеранів війни, які набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, можуть звернутися за отриманням державної допомоги до ПФУ чи ЦНАПів.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Інформація про це є у постанові "Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань", затвердженої Кабміном.

За отриманням грошей можна звернутися до 1 листопада поточного року. Виплати належать певним категоріям, зокрема особам з інвалідністю:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  • І групи – 3100 грн;
  • ІІ групи – 2 900 грн;
  • ІІІ групи – 2 700 грн;

Також допомогу надають учасникам бойових дій, які постраждали в Революції гідності та колишнім неповнолітнім ув'язненим концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, обіцяють 3100 грн, а членам загиблих ветеранів війни та УБД - 650 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України отримають по 1000 грн, а учасники війни та колишні в'язні концтаборів, діти партизанів та інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 450 грн.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, з карток "Ощада" зникають соцвиплати: у банку розводять руками та знизують плечима

Раніше ми писали про те, що українцям, які платять за комуналку більше 50% доходів, дали важливу пораду

Як повідомляв Знай.ua, ціни на електроенергію у листопаді: хто з українців заплатить менше