Клієнти "Нафтогаз" часто скаржаться на те, що постачальник постійно щось змінює у процедурі подачі показників лічильника та сплаті за спожитий газ. Як тільки українці звикають до об'єднаних платіжок, постачальник змінює реквізити оплати.

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Українець, зокрема поскаржився на те, що "Нафтогаз" навмисно ускладнює процедуру подачі показань лічильника та розрахунку сум у платіжках. Клієнт поцікавився, чому постачальник не самостійно формує об'єми спожитого газу, а залучає у цей процес газорозподільні компанії (оператори ГРМ).

"Не зрозуміло, якщо газ постачає Нафтогаз, то чому тоді газорозподільні компанії (оператори ГРМ) встановлюють об'єми поставленого споживачам газу? Яка тут логіка?" - запитує споживач.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Постачальник пояснив чоловіку, яким чином відбувається облік обсягів спожитого газу:

Споживач кожного місяця, з 28-го по 5 число передає показники лічильника через наші сервіси Оператору ГРМ;

Оператор ГРМ передає ці дані Оператору ГТС;

ГПК "Нафтогаз України" подає запит щодо об’ємів по споживачам до Оператора ГТС, який в свою чергу надає дані по надісланому запиту.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Після чого ГПК "Нафтогаз України" розраховує суму до оплати.

Таким чином, оператор ГРМ (облгаз) розраховує об'єм спожитого газу за яким постачальник проводить розрахунок суми до оплати за постачання газу.

"Нафтогаз" передача показань лічильника. Фото Facebook
"Нафтогаз" передача показань лічильника. Фото Facebook

Раніше портал Знай повідомляв, ніхто не проживає, а платіжки за транспортування газу приходять: у "Нафтогазі" розповіли, чи потрібно платити.

Також наш портал інформував, комунальники просять ще: українцям озвучили важливі зміни щодо лічильників.

Крім того, ми писали, брати квитанції та бігти на "розбірки"? У "Нафтогазі" розповіли, що робити у разі переплати за газ.