Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, хочуть дізнатися більше про державну допомогу на оплату ЖКП, є важливі новини.

Справа в тому, що далеко не всі українці, які можуть дозволити собі купувати валюту, знають, що в Україні діє обмеження сумою таких "придбань". Якщо ця сума вийде межі обмежень, тоді ціла сім'я може втратити субсидію.

Про це стало відомо завдяки відповіді Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Українець звернувся у коментарях із питанням такого плану: "Поясніть позбавлення субсидії через купівлю валюти. За одноразову купівлю на понад 50 тисяч гривень, або також за купівлю кілька разів, через день по 40 тисяч гривень?".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді України надали відповідь. Фахівці заявили, що згідно з чинним законодавством, субсидія не призначається, якщо хтось із складу домогосподарства, або член сім'ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив операції з/або готівкової іноземної валюти (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних та/або освітніх послуг), на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Тобто, неодноразове (не обов'язково одноразове) купівля валюти, що загалом перевищує 50 тисяч гривень, є причиною для відмови у призначенні субсидії.

Нагадаємо, субсидії в Україні: у ПФУ повідомили про важливе нововведення.

Раніше повідомлялося, щоб усі встигли: терміни ідентифікації одержувачів соцвиплат та пенсій у "Ощадбанку" можуть продовжити.

Також, одяг, солодощі і навіть підгузки: українцям роздають "великий набір" допомоги, як отримати.