Українці почали отримувати "важчі" рахунки за комунальні послуги, оскільки тарифи за рік помітно зросли. Про це, спираючись на дані Держстату, повідомляє голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram.

У період з вересня 2022 року до вересня 2023 року суми у платіжках українців помітно змінилися. Комунальні послуги за рік подорожчали на 13,2%.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Найбільше зріс тариф на електроенергію. Ціни на світ для населення переглянули в червні 2023 через гостру потребу в ремонті енергетичних об'єктів, які сильно постраждали від обстрілів з боку російських загарбників.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Світло подорожчало в Україні на 69,7%. Так, зараз побутові споживачі платять по 2,64 грн/кВт-година замість 1,68 грн/кВт-година, як цього було до першого літнього місяця", - йдеться у повідомленні.

Щодо решти комунальних послуг, то вони подорожчали менш відчутно. Так, вартість утримання та ремонту житла зросла на 5,5%, прибирання сміття – на 9,9%. За керування багатоквартирними будинками українці платять на 2,7% більше. Водночас вода та каналізація подорожчали на 0,8% та 0,7% відповідно.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram/OlehPopenko
Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram/OlehPopenko

Раніше портал Знай повідомляв, експерт пояснив, чому не варто відмовлятися від паперових платіжок за комуналку.

Також наш портал інформував, економія до 50%: як українцям не переплачувати за комуналку в опалювальний сезон.

Крім того, ми писали, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.