Через повномасштабне вторгнення багато громадян нашої країни втратили своїх близьких. Ще більше українців через постійни атаки росіян залишились без кінцівок та втратили можливість жити своє звичне до війни життя.

Олег Симороз, скріншот
Олег Симороз, скріншот

Військовий Олег Симороз, який став до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення та втратив під Кремінною дві ноги, розповів у інтерв'ю РБК-України, як столиця пристосована до людей із інвалідінстю.

"Люди на ногах існують, а ми — ні. Я знаю, що багато військових, що втратили кінцівки, сидять вдома", — зазначив військовий.

Симороз розповів, що не може без допомоги друзів навіть самостійно вийти зі свого під'їзду, не говорячи вже про прогулянками вулицями міста.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Олег Симороз, скріншот: YouTube
Олег Симороз, скріншот: YouTube

"Я киянин і подався захищати Київ. Але в Києві немає інклюзивності. Київ з високими бруківками, парканами. Я навіть з під’їзду не можу вийти, допомагають друзі. До центру міста без допомоги друзів не зможу потрапити. Взяти мера та його заступника, Володю Бондаренка, в котрого фальшивий диплом, та посадити на інвалідне крісло, нехай спробують поїздити по справам містом", — пояснює військовий.

Військовий розповів, що через байдужість столичної влади, багато українських захисників, які стали інвалідами через війну, сидять вдома, адже просто не мають фізичної можливості вибратись у місто.

Олег Симороз. Фото: Twitter
Олег Симороз. Фото: Twitter

"Чому? Тому що я по-іншому просто вдома сидітиму. Це все повинен робити міський департамент. Але ви думаєте, можливо, що написана програма для розвитку міста з таким обліком? Ні….. Ця корупція вже дістала. Раніше корупція заважала розвитку міста. Зараз корупція – це смерть", — наголосив Олег Симороз.

Нагадаємо, портал Знай інформував, падіння будівельного крану і до чого тут Труханов і Гереги: військовий викрив черговий розпил бюджету

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Але який же довбо***": військовий відреагував на слова Тищенка про закриті декларації