Українців закликають не забувати про правила поводження з газом, адже ігнорування найпростіших норм може призвести до великого лиха. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній facebook-сторінці АТ "Львівгаз".

Газовики нагадують, що при використанні в приміщенні газового обладнання необхідно забезпечити постійне надходження свіжого повітря і повне згоряння газу. Наприклад, можна відкрити вікно чи кватирку.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Якщо в будинку не циркулюватиме повітря, то в процесі горіння виділятиметься чадний газ, який надзвичайно небезпечний і може спричинити отруєння навіть у незначних кількостях.

"Чадний газ не має ні кольору, ні запаху, ні смаку та легко змішується з повітрям. Навіть в мізерно малих концентраціях він здатний викликати важке отруєння. Приділіть декілька хвилин та нагадайте дітям правила безпеки при користуванні газовими приладами", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Українців попереджають, що, відчувши запах газу, потрібно негайно перекрити газові крани та провітрити приміщення. Після цього слід викликати аварійну службу. До приїзду фахівців не можна намагатися запалювати вогонь, включати або вимикати електроприлади та світло.

Раніше портал Знай повідомляв, газовики попередили українців про зміни: стосується споживачів із 6 областей.

Також наш портал інформував, як зняти та передати показники лічильника газу, щоб не було "сюрпризів" у платіжках: інструкція.

Крім того, ми писали, "Нафтогаз" ламає голови пенсіонерам, надсилаючи одразу по три квитанції: "Заплутати та гроші здерти".