Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок, уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, з'явилася низка важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на гречану крупу, олію та деякі види хліба.

Варто відзначити відразу той факт, що в другій половині жовтня лідером зниження цінників є гречана крупа.

Про це стало відомо завдяки оперативній та детальній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на гречку, фото: Знай.ua
Ціни на гречку, фото: Знай.ua

Вартість олії

Згідно з відкритою інформацією, станом на 19 жовтня, порівняно з минулим місяцем, середня вартість олії знизилася в ціні з 58,64 грн до 57,07 грн за 850 мл. У свою чергу, Щедрий Дар залишилося на колишньому рівні - 60,00 грн за 850 мл.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість гречаної крупи

Подешевшала у жовтні та гречка з 43,83 грн/кг до 37,72 грн/кг. При цьому цінник на неї коштує від 30,90 грн/кг (Ашан) до 49,90 грн/кг (Варус).

Ціни на гречану крупу, скріншот: Minfin
Ціни на гречану крупу, скріншот: Minfin

Вартість хліба

А ось цінник на пшеничний хліб Цар нарізка також не змінився – 32,96 грн. У супермаркетах "Метро" цей вид хліба продається по 35,95 грн, а ось у магазинах мережі "Новус" цей хліб дешевший практично на 6 гривень, він продається по 29,99 грн.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Нагадаємо, гаманці спорожніють: як змінилися ціни на яйця, ковбасу та рибу.

Раніше повідомлялося, дефіциту можна не боятися, але ціни "кусаються": українців попередили про подорожчання молочних продуктів.

Також, ціни на продукти залишаться незмінними: яким товарам "заборонили дорожчати".