Пенсійний фонд, незважаючи на складну ситуацію в країні, виконує свої зобов'язання та забезпечує українців пенсіями. Проте, деякі громадяни не отримують виплати місяцями. Відповідна скарга з'явилася у коментарях на сторінці відомства у соцмережі facebook.

До Пенсійного фонду звернулася українка, яка заявила, що її мати не отримує пенсію вже кілька місяців - з початку літа.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Вже за жовтень нараховують, а моя мати не бачить її з червня. Щомісяця я брешу їй, що все добре. Виправити цю помилку я не можу", - поділилася жінка.

Донька пенсіонерки поділилася, що сім'я у дуже важкому становищі, після обстрілу було сильно пошкоджено будинок. Доводиться справлятися власними силами, а на додаток до всіх бід ПФУ перестав нараховувати пенсію.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"А тут ще й пенсію не перераховують... Щось там із "Ощадбанком" та Пенсійним Фондом непорозуміння... Яка ж доля спіткала моїх батьків...", - поскаржилася українка.

Скарга на ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Скарга на ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Варто зазначити, що українці скаржаться не лише на відсутність пенсій, а й на інші соціальні виплати. Так, українка звернулася до ПФУ через 5-місячне очікування на пільги на комунальні послуги. За її словами, допомогу не нараховують і лише просять чекати.

Скарга на ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Скарга на ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію розраховуватимуть по-новому: у ПФУ надали важливе уточнення.

Також наш портал інформував, пенсії та соціальні виплати 2023 року: як отримати виплати за межами України - докладне пояснення.

Крім того, ми писали, нова мінімальна зарплата та підвищення пенсії: як з 1 жовтня в Україні зміняться виплати.