Внутрішньо переміщені особи мають бути готовими до деяких змін у наступному році. Про це розповіла Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Forbes".

У наступному році для надання послуг ВПО буде закладено понад 1 мільярд гривень. Оцінки Мінсоцполітики говорять про те, що якщо послуги вийдуть на європейський рівень, коштів для виплат потрібно буде на 100 мільярдів більше. Ці гроші будуть надходити не з державного бюджету, а з місцевого.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Загалом, щоб перейти до повноцінної системи соціальних послуг в Україні, знадобиться понад 5 років. За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, для ВПО одних виплат недостатньо. Є ще ряд потреб, які повинна задовільнити держава. Окрім конкретної суми грошей, людина потребує ряду послуг. Для ВПО це доступне житло, допомога з пошуком роботи, для одиноких мам – влаштування дитини до садочку, або до школи. Окрім цього варто подбати про психічне та емоційне здоров’я людини, якщо людина має залежність – групи, які працюють з подібними проблемами.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За словами Жолнович, задача Міністерства соціальної політики, не тільки в виплатах, а допомозі людям адаптуватися та вирішити їх проблеми. Вона зауважила, що наразі повного інституту послуг соціального характеру в Україні немає. Наша країна лише на етапі формування цього інституту. Інша сторона цього – недостатня кількість соціальних працівників по всій країні.

Тож для ВПО з наступного року можливо будуть доступні деякі послуги, які будуть надаватися соціальними працівниками.

Нагадаємо, портал Знай інформував, право на допомогу та реєстрація ФОП: юристи відповіли на важливе питання переселенців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, по 10 800 грн на кожного члена сім'ї: українцям виплачують нову допомогу

Також, наш портал інформував, стартувала видача допомоги для ВПО, пенсіонерів та багатодітних сімей: як подати заявку