Українським пенсіонерам доступні певні доплати, які гарантує держава. Їх розмір становить трохи вище від базового розміру пенсійної допомоги. Однак, для цього необхідно виконати умови.

Літні українці можуть отримати щонайменше 300 гривень надбавок, які виплачуватимуть щомісяця до пенсії. Цей пункт є у Законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" на сайті Верховної Ради.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, законодавством встановлено, що українці мають право на надбавку у розмірі 20,93 гривні за кожний рік, що перевищує потрібний трудовий стаж. Втім, розмір суми залежить від мінімальної пенсії, у 2023 році це 2093 гривні, тобто українці отримають 1 відсоток від суми.

Отже, якщо пенсіонер має рівно 15 років стажу, який перевищує норму, йому додатково нараховуватимуть ще 313,9 гривень. Якщо йдеться про 20-річний стаж, сума становить уже 418,6 гривень.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що для отримання мінімальної пенсії у 2023 році чоловікам встановлено трудовий стаж від 35 років, а жінкам – від 30 років. При цьому уряд поступово збільшуватиме пенсійний вік з кожним роком.

Нагадаємо, експерт пояснив, чому не варто відмовлятися від паперових платіжок за комуналку

Раніше ми писали про те, що "Вплине...": українцям розповіли, як на "теплих" субсидіях позначиться продаж особистого майна

Як повідомляв Знай.ua, "Ось вам і бонуси...": у "Yasno" українцям підказали, що робити зі зіпсованим лічильником