В осінньо-зимовий період в Україні можливі відключення електроенергії, масштаб яких залежатиме від рівня російських атак на енергосистему. Скільки українці можуть сидіти без світла, - розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Глава Міненерго заявив, що на даний момент складно спрогнозувати, якими будуть атаки російських окупантів з енергетичної інфраструктури країни. Однак енергетики готові до всього і відповідно реагуватимуть і прийматимуть рішення.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

В осінньо-зимовий період можливі блекаути, якщо загарбникам вдасться завдати істотних збитків енергосистемі. Однак на довго без електроенергії українці не залишаться

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Безумовно, якщо будуть масовані удари, дійсно завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі - можливі блекаути. Але ми готуємо все для того, щоб вони мали... вони і будуть мати короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати", - зазначив Герман Галущенко.

Раніше спікер Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що осінь і зима стануть рекордними за кількістю російських атак по Україні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв перед новими блекаутами: українцям нагадають, як вони виживали минулої зими без світла та під обстрілами.

Також наш портал інформував, "По 6-12 години без світла, графіки відключення затвердили": росіяни намагаються посіяти паніку та обдурити українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у ДТЕК назвали головну причину, яка може залишити українців без світла: "Можна не зберегти все те, що ми зробили".