В Україні очікується зростання курсу долара і розпочнеться воно вже наприкінці 2023 року. Прогнозується, що в майбутньому американська валюта переступить позначку 50 гривень. Про це йдеться в новому економічному прогнозі Міжнародного валютного фонду World Economic Outlook.

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що середньорічний курс долара в Україні зростатиме і сягне понад 50 гривень. Втім, поки що переживати українцям не варто, оскільки прогноз охоплює можливі валютні коливання до 2028 року.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Як змінюватиметься середньорічний курс долара в Україні за прогнозами МВФ:

  • у 2023 році - 37,5 гривні за долар;
  • у 2024 році - 41,4 гривні за долар;
  • у 2025 році - 46,0 гривні за долар;
  • у 2026 році - 48,9 гривні за долар;
  • у 2027 році - 51,3 гривні за долар;
  • у 2028 році - 53,9 гривні за долар.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Важливо наголосити, що останніми роками валютні прогнози МВФ не збігалися з реальним курсом в Україні. Водночас розрахунок Міжнародного валютного фонду наступного року збігається з тим, що уряд заклав у проєкт державного бюджету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "старі" долари - ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків.