На засіданні, яке відбулося 5 жовтня, Антимонопольний комітет надав дозвіл Mastercard та Visa на зменшення комісії між банками.

Про це йдеться на офіційному сайті антимонопольного комітету.

Зміни відбудуться на основі додаткової 2 угоди Меморандуму. Згідно з внесеними змінами, компанії погодилися знизити граничний розмір ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій для платежів споживачів. Зміни будуть проходити у декілька етапів. Остаточні зміни вступлять в силу лише у листопаді 2023 року.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

За інформацією Антимонопольного комітету, зниження міжбанківської комісії – відповідь державних органів на запит торгових мереж, що понесли економічні втрати в наслідок війни. Всі заплановані зміни направлені на врегулювання становища усіх учасників економічного ринку та балансування граничного розміру міжбанківських комісій.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зміни для споживачів

Для споживачів ці зміни також будуть корисними. Зниження ставки дозволить тримати ціни на цьому ж рівні і не підвищувати їх. АМКУ акцентували увагу, що зниження ставки комісії на міжбанківські переводи допоможе зберегти малий та середній бізнес і в цілому покращить стан економіки України.

Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк

Ці дії ніяк не шкодять конкуренції на ринку України, тому і були повністю узгоджені комітетом. Загалом комісія буде зменшена з 0.9% до 0.7% під час дії воєнного стану. Варто зазначити, після закінчення військового стану, комісія повернеться на минулий рівень.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, залишають клієнтів без зарплат: жінка стверджує, що Райффайзен заблокував картку безпідставно

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у клієнтки "Ощада" за хвилину вкрали з карти десятки тисяч: у банку навіть нічого зрозуміти не встигли

Також, наш портал інформував, "Можна чекати дзвінка від шахраїв": українець запідозрив, що "ПриватБанк" передає дані клієнтів "третім особам"