Деякі непрацюючі пенсіонери в Україні можуть отримувати соціальну допомогу для плати за комунальні послуги. Для отримання подібних виплат варто пред’явити пакет документів.

Для пенсіонерів, які не працюють і проживають у домогосподарстві одні, потрібно буде пред’явити тільки заяву та декларацію про доходи. Однак, для інших категорій пенсіонерів такого пакету документів буде недостатньо. Про це пише видання "На пенсії".

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Деякі не працюючі пенсіонери повинні подавати розширений пакет документів, на отримання житлової субсидії. Це стосується пенсіонерів, які проживають одні, але у домогосподарстві прописані ще особи окрім них. В такому випадку окрім довідки про доходи та заяви варто буде подати документи, які підтверджують факт, що окрім пенсіонера там ніхто більше не проживає. Це можуть бути такі документи:

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для отримання такої допомоги варто звертатися у регіональний підрозділ Пенсійного Фонду. Заяву можна скласти на місці, а про надання такої допомоги можна дізнатися фактично у підрозділі, або ж на офіційному сайті Міністерства соціальної політики. Окрім довідки потрібно буде принести свій документ, який підтверджує особу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, літні українці звільняються від оплати комуналки: хто може радіти

Раніше на порталі Знай повідомлялося, для всіх, кому "стукнуло" 60 років: у Пенсійному фонді терміново звернулися щодо виплат

Також, наш портал інформував, пенсіонери місяцями не отримують виплат: українці намагаються достукатися до Пенсійного фонду