Деякі українські пенсіонери можуть не сплачувати за житлово-комунальні послуги. Таку можливість надає 100-відсоткова знижка, яка надається окремим категоріям громадян. Про це повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

Окрім субсидій, які частково компенсують витрати на комуналку, українці мають право на пільги у розмірі до 100%. Наприклад, такий привілей можуть отримати деякі пенсіонери, які проживають у сільській місцевості та працювали за певними спеціальностями.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Пільга покриває витрати на оплату комуналки та придбання пічного побутового палива – зокрема зрідженого газу. Вона може бути призначена колишнім педагогам, медичним та фармацевтичним співробітникам, фахівцям із захисту рослин, співробітникам бібліотек та музеїв, а також комунальних закладів культури.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також важлива умова для призначення пільги – рівень доходу претендента. Середньомісячний дохід сім'ї за попередні 6 місяців, у розрахунку на одну особу, не повинен перевищувати величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу. На 2023 рік це 3760 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде тепло, і гроші на їжу залишаться: у ПФУ підказали, хто може у жовтні оформити субсидію.

Також наш портал інформував, лічильник намотав більше – заплатіть самі: у ПФУ показали норми споживання електроенергії для субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, суми у платіжках злетять до небес: в уряді заявили про готовність підвищувати комунальні тарифи.