Цього року будь-які корисні поради, які допоможуть заощадити на комунальних послугах, є особливо актуальними. через війну на українців чекає одна з найскладніших зим в історії.

На сайті Pro Грошірозповіли, як можна економити на електроенергії та при цьому задовольняти усі свої потреби. Адже рахунки за електроенергію продовжують неприємно дивувати, тим паче взимку. Тому українці неодноразово замислювалися, які заходи можна вжити, щоб сума в платіжці так не засмучувалася.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Насамперед, запам'ятайте, що більшість електроприладів потрібно вимикати на ніч. Адже користі вони не принесуть, але суму у платіжці значно збільшать.

У випадку, якщо вони підключені через подовжувач, все одно йде витрата електроенергії, тому слід вимикати його з розетки або виймати вилки приладів, які до нього під'єднані.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Ось найпоширеніші випадки, коли люди навіть не замислюються, що можна на ніч вимикати такі прилади, як бойлер, телевізор, Wi-Fi-роутер, зарядку для телефону, мікрохвильову піч, кавомашину, тостер, електрочайник.

Саме бойлер серед усіх побутових приладів споживає більше електроенергії. Тому слід відключати водонагрівач, коли вам не потрібна гаряча вода.

Така сама ситуація з телевізором або комп'ютером, а також залишеною зарядкою телефону. Вони хоч і не споживають багато електроенергії, але впливають на суму платіжок.

Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.

Нагадаємо, що українцям розповіли, чи потрібно платити за доставку газу, якщо не було використано й куб: "Дубліруйте...".

Раніше ми повідомляли, що тепер точно опалювальний сезон пройде гладко: звідки найчастіше "втікає" тепло і як вирішити цю проблему.