Українці, які вимушено виїхали за кордон, рятуючись від повномасштабної війни можуть отримувати пенсії та соціальну допомогу, призначені в Україні. Переказ коштів здійснюватиметься міжнародним поштовим переказом, повідомляє "Укрпошта".

Найбільший поштовий оператор "Укрпошта" переказує пенсії та соціальні виплати українським біженцям за кордон. На даному етапі проєкт є пілотним і охоплює лише тих громадян, які отримали тимчасовий притулок у Польщі. Надалі з'явиться можливість і в інших країнах.

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Щоб отримати кошти, перебуваючи у Польщі, українці мають подати заяву на виплату нарахованої допомоги чи пенсії. Зробити це можна в електронному вигляді на сайті "Укрпошти", а також у паперовому форматі. Заявку потрібно надіслати на адресу: АТ "Укрпошта", вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001 Україна.

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Зазначається, що міжнародний поштовий переказ обіцяють доставити одержувачу в наступному місяці за місяцем, в якому надсилалася заява. Отримати переклад можна за паспортом або іншим документом, що засвідчує особу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики задумалися про зміну "допомоги" українцям - грошові виплати підходять не всім.

Також наш портал інформував, "Шарашкіна контора брехунів!": клієнтка "Укрпошти" застерігає від послуг пошти: "крадуть посилки навіть для дітей переселенців!"

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.