Експерти розповіли про те, для чого потрібні лічильники газу у квартирі.

Це запровадження дозволяє знизити витрати на комунальні послуги. Тарифи на газ зараз не підвищуються, але все одно легше платити лише за те "блакитне паливо", яке ви використовуєте.

Зазначимо, що чинне законодавство зобов'язує українців встановлювати лічильник. Проте є варіант платежу за нормативами. Наразі українців не відключатимуть від газу, якщо співвласники будинку вирішили не використовувати лічильник.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Зазначимо, що встановлювати лічильник можуть лише фахівці, адже газове обладнання відноситься до обладнання підвищеної небезпеки. Найкраще, якщо майстер працюватиме у компанії, яка професійно займається газопостачанням.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Правила вибору місця прості.

  • Прилад не повинен бути розташований ближче за 80 см до газової приналежності (це плита, колонка);
  • Відстань від підлоги має становити від 120 см.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що "Придумали, як загнати у борги": "Нафтогаз" на рівному місці нараховує зайві суми у платіжках. Клієнт зазначив, що компанію зовсім не турбують причини, через які не вдається вчасно провести важливу процедуру.

Раніше ми повідомляли, що в "Нафтогазі" пояснили, чому споживачам нараховуються зайві куби: як цього уникнути.

Також стало відомо, що "Нафтогаз" поділився важливою інструкцією: без цього папірця субсидію не дадуть. У газопостачальній компанії зробили важливу заяву для споживачів, які хочуть оформити субсидію.