У "Нафтогазі" розповіли, чому деякі споживачі платять за доставку газу більше, ніж могли б. Інформація з'явилася на офіційній сторінці компанії у соціальній мережі Facebook.

У "Нафтогазі" заявили, що розрахунок суми до оплати за доставку газу проводиться на основі даних від облгазу, які йому зобов'язані передавати споживачі. Якщо інформація про обсяги спожитого газу не надходить – облгаз самостійно підводить розрахунки.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"У разі, якщо показання лічильника не були передані або були передані не вчасно, розрахунок суми до оплати за постачання газу здійснюється розрахунковим способом, тобто обсяги спожитого газу визначаються на основі місячного обсягу споживання за аналогічний період минулого року. Отже, цифри відрізняються від фактичних" , – пояснили фахівці компанії.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Слід зазначити, кожен споживач може самостійно розрахувати вартість доставки газу. Для цього обсяг споживання блакитного палива минулого року потрібно помножити на тариф на розподіл газу. Отриману суму слід поділити на 12 та вийде розмір щомісячного платежу.

Доставка газу. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Доставка газу. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, втратили свій шанс: у "Нафтогазі" розповіли, хто з українців заплатить за газ більше.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" ламає голови пенсіонерам, надсилаючи одразу по три квитанції: "Заплутати та гроші здерти".

Крім того, ми писали, ніхто не проживає, а платіжки за транспортування газу приходять: у "Нафтогазі" розповіли, чи потрібно платити.