Частину українців можуть сильно засмутити платіжки за спожиту електроенергію. Про це повідомляється на офіційній сторінці "Закарпаттяобленерго" у соцмережі facebook.

Українці повинні своєчасно інформувати постачальника послуг про обсяги спожитої електроенергії. Робити це потрібно щомісяця. В іншому випадку постачальник самостійно зробить нарахування за середнім споживанням клієнта за аналогічний період минулого року.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"У разі неотримання до початку четвертого календарного дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника та за умови, що лічильник електричної енергії не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по Споживачу за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання", - заявили у компанії.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Тобто українці, які не передали показники лічильників, можуть отримати платіжки з нарахуваннями, які можуть бути набагато вищими від фактичного споживання.

Раніше портал Знай повідомляв, нарахують свої показники: у ДТЕК пояснили, як виправити помилкові показники лічильника електроенергії.

Також наш портал інформував, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна".

Крім того, ми писали, у ДТЕК терміново попередили українців: це має зробити кожен споживач.