Перед початком опалювального сезону українцям рекомендують перевірити правильність роботи димоходів та вентиляційних каналів. Рекомендаціями поділилися на офіційній сторінці Київської філії "Газмережі" у соцмережі facebook.

Фахівці попереджають, що особливо уважними мають бути українці, які використовують котли та водонагрівачі, які відводять продукти згоряння у димарі.

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

"Від правильної роботи димоходів та вентканалів (ДВК) безпосередньо залежить безпека та здоров'я споживачів. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів", - йдеться у повідомленні компанії.

Що і як часто потрібно перевіряти:

  • опалювальний прилад (котли, АГВ) – не рідше ніж 1 раз на рік для працюючих сезонно;
  • двоконтурний котел – 1 раз на 6 місяців;
  • димар зі спеціальних блоків жаростійкого бетону - перед кожним опалювальним сезоном;
  • димарі з перетином менше перерізу димовідвідного патрубка газового приладу - кожні 2 місяці.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

У компанії нагадали, що газові колонки та опалювальні котли не можна використовувати за відсутності тяги в димарі, а також при різких змінах погоди – сильному вітрі, тумані, снігу.

Раніше портал Знай повідомляв, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.

Також наш портал інформував, до 50 гривень за куб газу: експерт розповів, якими можуть бути нові тарифи на комунальні послуги.

Крім того, ми писали, не гайте часу: експерт розповів, що має зробити кожен українець до опалювального сезону.