Деяким українцям можуть нарахувати у платіжках за газ більші суми. Хто ризикує заплатити більше, розповіли у пресслужбі газопостачальної компанії "Нафтогаз".

У "Нафтогазі" заявили, що частина споживачів може отримати завищені суми у платіжках. Це стосується клієнтів, які не встигли або через якусь причину не змогли передати показники газових лічильників до 5 числа.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"Нагадуємо, що для проведення коректних розрахунків за спожитий газ необхідно давати показання газового лічильника з 1 по 5 число щомісяця. У разі неотримання інформації у ці дати обсяг споживання газу буде визначено відповідно до чинного законодавства", - попередили споживачів.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Щоб уникнути непорозумінь та зайвих нарахувань у рахунках за газ, споживачів просять передавати показники лічильників навіть якщо блакитне паливо не використовується.

У разі отримання некоректної платіжки через запізнення з передачею показників можна оплатити послуги "Нафтогазу" за лічильником, а наступного місяця своєчасно подати дані про спожитий газ, щоб було здійснено перерахунок.

Показники лічильника. Фото: скрін telegram/NaftogazUA
Показники лічильника. Фото: скрін telegram/NaftogazUA

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Нафтогазі" нагадали про важливий нюанс: що потрібно не забувати споживачам.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" ламає голови пенсіонерам, надсилаючи одразу по три квитанції: "Заплутати та гроші здерти".

Крім того, ми писали, ніхто не проживає, а платіжки за транспортування газу приходять: у "Нафтогазі" розповіли, чи потрібно платити.