Пенсійний Фонд України - державний орган, який відповідає за нарахування та виплату пенсій для людей, які досягли відповідного віку.

Пенсія за віком у 2023 році можлива за наявності мінімального страхового стажу - 30 років. Тобто пенсіонеркою можна стати вже в 60 років, маючи потрібний стаж.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

До Пенсійного фонду України звернулася стурбована жінка з проханням пояснити, коли їй буде призначена виплата.

За словами жінки, 60 років їй виповнилося 24 вересня цього року. Для оформлення виплати вона звернулася до одного з відділень ПФУ та надала всі необхідні документи. Але через некоректні дані за страховий стаж, жінці потрібен місяць, щоб взяти довідку підтвердження.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Представники органу зазначили, що важливим є термін подачі документів. Якщо майбутній пенсіонер звернувся протягом трьох місяців після настання 60 років, маючи необхідний стаж, то пенсія буде призначена в день, який слідує за днем виповненням пенсійного віку. Тобто, якщо жінка надала пакет необхідних документів протягом 3 місяців, то пенсійні виплати їй почнуть виплачувати вже з 25 вересня.

У випадку, коли необхідні документи були надані пізніше ніж три місяці, то виплати почнуться з дня звернення за пенсією.

Важливо, що протягом 10 днів орган ПФУ розглядатиме заявку про призначення виплати. Тому варто враховувати й цю важливу деталь.

Пост ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ скасовує українцям пільгові пенсії: виплат можуть позбавити всього через одну помилку

Раніше портал Знай інформував, соціальна допомога від держави у 2023: хто з українців може отримувати та в яких розмірах

Також наш портал повідомляв, пахали роками, а пенсію не заслужили: що робити українцям, якщо не вистачило страхового стажу