Повномасштабна війна підкосила практично всіх українців, а наслідки агресії рф відбилися на багатьох аспектах життя, у тому числі на фінансовому становищі. При цьому держава вимушено підвищує тарифи на комунальні послуги, що обурює більшість споживачів.

Окрім того, Україна активно експортує електроенергію до декількох країн ЄС. Це ще одна причина для обурення українців, яких готують до складної зими в умовах обстрілів та блекаутів.

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

На це звернула увагу клієнтка Yasno, написавши звернення до компанії в Facebook.

"Електрику Україна продає закордон!!!! І це у воєнний час, підвищують у 2 рази плату за електрику!!! І Ви ще смієте давати нам, звичайним громадянам України, якісь поради", - обурилася вона.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також українка зазначила, що "старі та сім'ї з дітьми ледве виживають зараз". У відповідь на це представник "Yasno" нагадав, за що саме відповідає компанія: приймає оплати, формує та відправляє рахунки, проводить нарахування за електрику згідно з чинними тарифами.

"Ми не маємо відношення до питань експорту/імпорту електроенергії. Рішення стосовно подібних питань приймаються урядом. Також, держава залишила за собою регулювання ціни за спожиту електроенергію для населення. А постачальники електроенергії зобов’язані застосовувати затверджену відповідною постановою Кабінету Міністрів України ціну при розрахунках", - повідомили у компанії.

Відгук про роботу Yasno, скріншот
Відгук про роботу Yasno, скріншот

Нагадаємо, соціальна допомога від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах

Раніше ми писали про те, що українцям виплачують щомісяця по 2800 гривень: хто має право на допомогу

Як повідомляв Знай.ua, "Київводоканал" дав споживачам шанс попрощатися із боргами: що потрібно зробити