Восени ціни на м'ясо в Україні продовжують зростати. Покупцям показали, скільки коштуватиме свинина і сало на початку жовтня, а також розповіли, якою буде вартість надалі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа даними порталу "Мінфін", у жовтні свиняча грудинка подорожчала з 175,50 грн/кг до 179,67 грн/кг, а лопатка - із 191,97 грн/кг до 194,90 грн/кг.
При цьому ціни на ошийок зросли з 256,43 грн/кг до 262,17 грн/кг, а на підчеревок із 180,49 грн/кг до 181,24 грн/кг. Вартість ребер злетіла з 182,46 грн/кг до 182,96 грн/кг, шашлику – з 212,73 грн/кг до 218,79 грн/кг.
Слідом за свининою подорожчало і сало, але все залежить від його виду. Наприклад, ціни на домашнє зросли з 252,82 грн/кг до 254,00 грн/кг, а на солоне більш відчутно – з 251,77 грн/кг до 278,80 грн/кг.
Про те, якими будуть ціни на м'ясо в майбутньому, розповіли в Асоціації "Свінарі України". За прогнозом експертів, вони почнуть знижуватися завдяки тому, що вартість свиней забійних кондицій стане доступнішою.
Вже зараз середня ціна кілограма зупинилася на рівні 83,3 грн/кг, втративши 2% проти попереднього тижня. Крім того, в результаті зміни сезону торговельна активність сповільниться та почнеться здешевлення.
Раніше ми писали про те, що ціни на популярні напої знизилися: скільки коштують сік, кава, чорний та зелений чай у магазинах
Як повідомляв Знай.ua, нові ціни на фрукти: скільки українці заплатять за сливи, яблука та виноград
Також портал Знай.ua писав, що можна собі дозволити: українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та солодкий перець