Платіжки за воду можуть не так сильно розоряти сімейний бюджет, якщо дотримуватись кількох простих правил економії. Про це повідомляє інформаційний портал progroshi.

Комунальні послуги забирають значну частину бюджету багатьох українських сімей, але платіжки можна зменшити, якщо бюджетно використовувати ресурси. Зокрема, можна отримувати нижчі рахунки за водопостачання.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Насамперед завжди потрібно перевіряти чи закриті всі крани. Навіть незначний витік води у довгостроковій перспективі загрожує великими витратами. Пральну машину та посудомийку слід заповнювати до кінця – це дозволить заощадити воду.

Якщо є можливість – встановіть економічні сантехнічні пристрої, наприклад змішувачі, душові головки з обмеженням потоку води.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Крани, що протікають, краще відремонтувати відразу, щоб уникнути серйозніших поломок і втрати води. Під час гоління чи очищення зубів рекомендується вимикати воду.

Якщо мешкаєте у приватному будинку і є необхідність у поливі квітників або саду – збирайте дощову воду. Це дозволить відчутно скоротити обсяги спожитої води та суму у платіжці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кожен українець зможе заощадити на комуналці цієї осені: як зробити суму за опалення у квитанції менше.

Також наш портал інформував, платіжки за світло не висмоктуватимуть останні гроші: українцям розповіли, як втрачати менше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.