І рибку з'їсти, і гроші в гаманці зберегти – не вийде. Ціни на продукцію в популярних супермаркетах відчутно "підстрибнули". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Великі українські супермаркети перерахували ціни на живу та морожену рибу. Водночас трохи послабили ціни на оселедець.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Свіжа риба

Середня вартість живого коропа станом на 28 вересня становить 157,45 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця продукт коштував українцям у середньому 144,29 гривні за кіло. Короп потрошений зріс у ціні зі 170,53 до 186,95 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Морожена риба

Скумбрія свіжоморожена в середньому коштує 142,05 гривні за кілограм, що на 6,47 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Вартість продукту коливається від 109,00 до 201,29 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Оселедець

Оселедець слабосолона став доступнішим - середній цінник знизився з 141,68 до 119,20 гривні за кілограм. Діапазон цін коливається в межах 99,99–138,60 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що цибуля та томати дорожчають, картопля тримає планку: як змінилися ціни на овочі.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не ховайте банки, сезон консервації триває: скільки українці заплатять за цукор, сіль та борошно у супермаркетах.