Цього року дата святкування дня захисників та захисниць змістилася з 14 жовтня і буде проходити 1 жовтня.

До цього дня планують видати деяким категоріям громадян грошову допомогу. Таку виплату анонсував мер міста - Віталій Кличко у своєму телеграм каналі.

Допис Віталія Кличка. Фото: скрін

Десятки тисяч громадян будуть мати змогу отримати грошову допомогу у Києві. Ця допомога буде одноразова, на виплати було виділено 35 мільйонів гривень. Розмір виплат буде розраховуватися індивідуально та становитиме від 900 до 1500 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

До цього свята була створена програма "Турбота. Назустріч киянам" і за рахунок неї допомогу отримають 36 тисяч киян. Допомога буде передбачена таким громадянам:

  • киянам – членам сімей військовослужбовців, які захищали цілісність та незалежність України, брали учать в АТО та ССО, які пропали безвісти, або загинули;

  • мешканцям Києва, які в результаті військових дій отримали інвалідність 1, 2 групи;

  • киянам, які брали участь у Революції Гідності;

  • членам сімей, які загинули на Революції Гідності.

У своєму зверненні мер Києва підкреслив, що наші захисники кожного дня ризикують своєю свободою та життям за незалежність України. І ми їм вдячні та цінуємо подвиг заради держави.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Раніше свято Захисників та Захисниць святкували 14 жовтня – на день Покрови. У зв’язку зі зміщенням церковного календаря, це свято перенесено на 1 жовтня.

Нагадаємо, портал Знай інформував, держава виплатить українцям з добрим серцем понад 41 000 гривень: хто зможе отримати допомогу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, відпочинок без грошей: у Раді приймають нові зміни до закону про відпустки

Також, наш портал інформував, допомога 100 тисяч гривень: хто з українців може претендувати на виплату