Деякі українці можуть отримати від держави понад 41 000 гривень як грошову допомогу. Кому та на яких умовах нараховується виплата, розповіли у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українцям із добрим серцем, які зважаться на важливий крок – усиновлення дитини, виплатять грошову підтримку у розмірі 41 280 гривень.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Право на таку допомогу мають громадяни України, які постійно проживають у країні й усиновили дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування", - йдеться у повідомленні відомства.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У відомстві наголошують, що подати заяву на оформлення грошової допомоги потрібно протягом 12 місяців з моменту законного ухвалення рішення про усиновлення дитини. З 41 280 гривень допомоги 10 320 гривень виплачуються одразу як одноразова допомога. Протягом наступних 36 місяців виплачуватиметься решта суми - по 860 гривень на місяць.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українським сім'ям виплатять по 1000 доларів: хто і як може подати заявку на допомогу.

Також наш портал інформував, міністр соцполітики хоче, щоб українці вийшли із зони комфорту: "Виплати формують залежність".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.