У жовтні 2023 року в Україні не передбачено перерахунку пенсійних виплат, але деякі українці все ж таки отримають щомісячні доплати. Про це повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

Незважаючи на складну ситуацію через повномасштабну війну, за 2023 рік відбулося дві індексації пенсій - у березні та для працюючих пенсіонерів у липні. На жовтень перерахунків виплат не заплановано, але розміри пенсій деяких груп українців можуть помінятися.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, отримувати більше можуть пенсіонери, які досягли певного віку. Якщо комусь у жовтні виповниться 70,75 або 80 років, то їм буде встановлено щомісячні вікові доплати. Бонус до пенсії становитиме від 300 до 570 гривень, залежно від віку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

Крім того, у жовтні деяким пенсіонерам виплатять до пенсії додатково 2093 гривні. Як раніше пояснили у Пенсійному фонді, доплату отримають пенсіонери з-поміж внутрішньо переміщених осіб. Втім, це торкнеться лише тих громадян, які з якоїсь причини кілька місяців не отримували пенсію. На ці потреби із державного бюджету додатково виділили один мільярд гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що міністр соцполітики хоче, щоб українці вийшли із зони комфорту: "Виплати формують залежність".

Також наш портал інформував, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб не залишитися з копійками у гаманці на старості років: як українцям отримати гідну пенсію.