Не дивлячись на те, що йдуть воєнні дії на території України, громадяни країни продовжують отримувати соціальні виплати.

Окрім виплат для ВПО, соціальної допомоги від держави, українці мають право отримати ще один вид допомоги.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

За законом України деяким громадянам передбачене отримання виплати для поховання. Про це нагадали в Головному управлінні ПФУ в Донецькій області.

Допомога передбачається у разі смерті застрахованої особи, а також членів сім’ї, якщо ті перебували на утриманні громадянина. До членів сім’ї, які вважаються такими, що були на утриманні у померлого закон відносить:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще
  • Осіб, які знаходилися на повному утриманні;

  • Одержували від померлого постійні фінансові надходження, які були для них єдиним джерелом доходу;

До цієї категорії не відносяться члени сім’ї, які окрім допомоги померлого мали свої засоби для існування. Тобто, члени родини померлого, які стабільно отримували заробітну плату, або пенсію не можуть отримати допомогу.

Допомога на поховання, скріншот: YouTube
Допомога на поховання, скріншот: YouTube

Виплата буде надаватися членам сім’ї, або застрахованій особі, яка здійснила поховання власним коштом. У 2023 році передбачається виплата у розмірі 4100 гривень. Виплачуватися вона буде одноразово, на місці роботи померлої особи.

Для того, щоб отримати на руки виплати варто підготувати деякі документи. Тобто, особа, яка поховала громадянина, має звернутися до роботодавця померлого. До документів, які повинні бути надані відносять:

  • Заяву на отримання виплати;

  • Паспорт, або інший документ, який посвідчує особу;

  • Чеки, або інші документи, які підтверджують, що поховання проводилося за кошт цієї особи;

  • Довідка з реквізитами банку, щоб перерахувати кошти;

  • Свідоцтво, що посвідчує смерть;

  • Витяг з РАЦСу про смерть особи.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Виплата буде проводитися роботодавцем, або особами, які уповноважені на це. Зазвичай, допомога виплачується в день подання заяви, або на наступний робочий день.

Нагадаємо, портал Знай інформував, навіть на збір полуниці не пустять: Польща перестане приймати українських біженців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у "Нафтогазі" розповіли, що робити, якщо "Укрпошта" не доставила платіжку за газ: як отримати рахунок

Також, наш портал інформував, брати квитанції та бігти на "розбірки"? У "Нафтогазі" розповіли, що робити у разі переплати за газ