Мобільний оператор Lifecell розповів про готовність до можливих відключень електроенергії та блекаутів. Чи будуть українці зі зв'язком, компанія розповіла абонентам у соцмережі facebook.

Один з абонентів поцікавився у мобільного оператора, як він підготувався до можливих відключень електроенергії та як довго українці будуть зі зв'язком у разі блекауту.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел
Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Lifecell відповіли, що базові станції оснащені акумуляторними батареями, від яких починають живитися, коли зникає електроенергія. Проте вони не розраховані на тривале забезпечення роботи.

"Базові станції залежать від електроенергії. Коли вона зникає, вони автоматично переходять на живлення від акумуляторних батарей, але коли електрики немає тривалий час, батареї не встигають повністю заряджатись - і тоді мобільна мережа працює не так довго", - зазначили у компанії.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Lifecell", скріншот: YouTube
"Lifecell", скріншот: YouTube

Мобільний оператор пояснив, що у разі блекауту зв'язок буде протягом кількох годин, адже саме стільки працюватиме базова станція на акумуляторах. У той самий час компанія намагається збільшувати кількість резервних батарей.

Мобільний зв'язок. Фото: скрін facebook.com/lifecellua
Мобільний зв'язок. Фото: скрін facebook.com/lifecellua

Раніше портал Знай повідомляв, абоненти Lifecell влаштували страйк через підвищення тарифів: "Викину сімку, оператор нахабнів".

Також наш портал інформував, Lifecell порадував абонентів новою халявою: наберіть комбінацію та заберіть подарунок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Lifecell списує в абонентів десятки гривень за відключені раніше послуги: "Займається крадіжкою".