Найближчим часом буде ухвалено рішення про додаткові виплати для деяких переселенців. Відповідну заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" зробила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

В уряді планують перерозподілити кошти, виділені з держбюджету на виплати внутрішньо переміщеним українцям. За рахунок заощаджених коштів планують збільшити виплати громадянам, які живуть виключно за рахунок держави та не можуть працювати.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Глава Мінреінтеграції зазначила, що у найближчі тиждень-два деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб буде збільшено виплати. Торкнеться це, зокрема людей похилого віку, а також осіб з інвалідністю.

"Ми зараз готуємо зміни до низки постанов, які будуть включати власне переорієнтування і збільшення виплат для таких потребуючих вразливих категорій людей", - заявила Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в уряді також планують забезпечити виплатами ВПО українців, які повертатимуться додому з-за кордону. Нюанси нововведення поки що обговорюються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу для всіх категорій українців: як отримати продуктові набори, ліки та інші життєво важливі речі.

Також наш портал інформував, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, є бали? В Україні для пенсіонерів вигадали цікаву систему, яка допоможе збільшити виплати.