У Польщі анонсувалии новий конкурс "First to help", переможці якого отримають нагороду у розмірі 10 тисяч злотих. Участь у ньому можуть прийняти усі, незалежно від віку, професії та країни проживання.

Про це повідомляє ukrainianinpoland.pl.

Україна та Польща, скріншот: YouTube
Україна та Польща, скріншот: YouTube

Головною метою цього конкурсу є показати та закарбувати в пам’яті те, як люди допомагали українським біженцям на початку повномасштабного вторгнення.

Під час участі в проєкті потрібно розповісти про ваш досвід допомоги або про те, як допомогли вам, починаючи від перетину українсько-польського кордону.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Учасники конкурсу можуть отримати один з цих призів:

  • 10 тисяч злотих і пам’ятна статуетка – для кожного переможця в одній з категорій конкурсу.
  • Почесна відзнака – про кількість таких нагород журі вирішує окремо.

Взяти участь у конкурсі можуть:

  • Волонтери, журналісти, фотографи, оператори та інші особи, які задокументували процес надання допомоги українським біженцям.
  • Особи, які брали участь у допомозі українським біженцям: волонтери, медики, військовослужбовці, прикордонники тощо.
  • Усі охочі мешканці Польщі та європейських країн.

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Взяти участь можна в одній з цих категорій:

  • Текст – це має бути історія, написана в першій або третій особі, яка розповідає про людину або групу людей, що допомагали українським біженцям. Це може бути репортаж, спогад, блог тощо. Текст має бути написаний польською мовою.
  • Фотографія – це має бути зображення особи чи осіб, які допомагали українським біженцям. Приймаються й фоторепортажі. Також потрібно додати короткий опис з роз’ясненням польською мовою.
  • Відео – це відеозапис, де особа або група осіб допомагають біженцям з України. Приймаються також влоги. Додатково потрібен короткий опис польською мовою.

Біженці в Польщі. Фото: Youtube
Біженці в Польщі. Фото: Youtube

Прийом заявок на конкурс розпочався 16 червня й триватиме до 31 жовтня 2023 року. А до кінця осені триватиме розгляд робіт. Після цього оберуть переможців у кожній з категорій і видадуть їм нагороди.

Для того, щоб подати заявку на участь в конкурсі, потрібно заповнити цю анкету.

У ній треба вказати контактну інформацію, у якій категорії ви представляєте свою роботу й надіслати файл з вашим матеріалом.

Нагадаємо, портал Знай інформував, поляки напали на українця-таксиста прямо в машині: йому дивом вдалося врятувати, все потрапило на камеру

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Також, наш портал інформував, як українцям враховуватимуть стаж роботи у Польщі при виході на пенсію: у ПФУ дали чітку відповідь