Міжнародною організацією міграції у Литві будуть покриватися витрати на оренду житла українцями.

Ця пільга покриє лише частину витрат на житло. Послуга буде доступна українцям які мають дозвіл на проживання у Литві, або картку від міграційної служби цієї країни. Спонсором цієї допомоги виступає Міжнародна Організація з Міграції, яка знаходиться у Вільнюсі. Видані гроші підуть на покриття частини оренди житла, адже багато українців там з цим мають великі проблеми. Про це повідомляє lrt.lt.

Оренда квартири, фото YouTube
Оренда квартири, фото YouTube

Українці стикаються з труднощами у пошуку довгострокового житла, тому було прийняте рішення про допомогу. Державна підтримка з цього питання просто відсутня, тому громадяни інших країн вимушені самостійно вирішувати це питання. Надходження фінансової допомоги передбачається до двох місяців, а послугою можуть скористуватися 73% українців, що не можуть знайти собі житло на довгострокову оренду.

Оренда житла, фото biz.nv
Оренда житла, фото biz.nv

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Українські біженці стикаються з такими проблемами: занадто високі ціни на оренду житла, недостатність коштів на житло у зв’язку з труднощами з роботою. Також у багатьох випадках орендодавці просять вносити кошти за перший та останній місяць проживання. Часто таких грошей у громадян просто немає.

Допомога полягає у тому, що кожного місяця буде виплачуватися певна сума. Це буде приблизно 70% від суми, яка вказана у договорі. Кошти будуть суворо контролюватися і їх не можна буде витратити на щось інше. 62% українців винаймають там житло, це на 11% більше ніж у минулому році. Виплати передбачені для родин з дітьми, вагітними, людей які старші 60 років, родини у складі яких є люди з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, портал Знай інформував, фінансова допомога українським біженцям буде призупинена: Польща прийняла важливе рішення

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Також, наш портал інформував, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога