Найближчими місяцями українці побачать зростання цін на молочну продукцію. Літр молока може подорожчати приблизно на 2-2,5 гривні. Таким прогнозом поділилася керівник проєктів Асоціації виробників молока Олена Жупінас в ефірі марафону "Єдині новини".

В Україні спостерігається зростання цін на сире молоко. Лише станом на 1 вересня продукція подорожчала на 4,5% порівняно із серпнем. Це, у свою чергу, позначиться на кінцевій вартості продукції - вона може подорожчати на 5-10%.

Молочна продукція. Фото: скрін youtube
Молочна продукція. Фото: скрін youtube

"Тобто найближчими місяцями готовий продукт подорожчає на 5-10% залежно від категорії. Молоко питне, кефір - приблизно на 5%, сметана, масло - ​​на 10-12%", - прогнозує Олена Жупінас.

Молочна продукція, скріншот: YouTube
Молочна продукція, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Втім, зростання цін може стримати імпорт польської молочної продукції. На початку літа в сусідній країні молоко було на 35% дорожче, але зараз цінники практично зрівнялися з українськими через перевиробництво. Отже, польська продукція може бути конкурентною в українських торгових мережах.

До речі, дані моніторингу порталу Мінфін вже демонструють зростання цін на молоко. Так, середній цінник на молоко "Простонаше 1%" збільшився з 39,50 до 42,19 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, ми писали, макарони, вершкове масло та яйця: нові ціни вдарять по гаманцях українців.