Для всіх наших шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є відповіді на важливі запитання. Тисячі українців хочуть знати, чому необхідно платити ще й за доставку газу, якщо вони купували та прокладали труби за власні гроші.

Відповідь на запитання - чи потрібно платити за доставку блакитного палива у такому разі, надали експерти компанії "ГазПравда".

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Багато українців сумніваються у правомірності оплати послуги доставки газу. Як зазначається, головною причиною цього є те, що деякі громадяни прокладали газові труби самотужки.

"На жаль, у соцмережах і навіть ЗМІ безліч помилкової інформації та шкідливих порад на цю тему. Досі популярний міф, що за доставку платити не треба. Проте, згідно з чинним законодавством, якщо споживач не платитиме, згодом ризикує накопичити борги та залишитися без газу (після завершення військового стану)", - розповіли експерти.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Також згідно з чинним законодавством України споживач має оплачувати користування природним газом, у тому числі за доставку. Якщо цього не буде, то у користувача накопичиться значний борг, а потім можуть вимкнути газ.

Слід зазначити, що в умовах воєнного стану споживачам не можуть відключати послуги за борги, але це зможуть зробити після закінчення.

Ще споживачі часто запитують, чому тариф на доставку газу відрізняється і у великих містах він може бути нижчим, ніж, наприклад, у маленьких містах чи селах.

Виявляється, різницю у тарифах за послугу доставки газу можна пояснити кількістю споживачів у населеному пункті. Саме тому плата у великих містах набагато менша, ніж у селищах чи селах.

Нагадаємо, заплатимо, як за дві квартири: що буде у квитанціях українців за світло після вересня.

Раніше повідомлялося, "стосується всіх": у "Нафтогазі" терміново звернулися до українців з приводу реквізитів.

Також, у "Нафтогазі" озвучили важливу заяву щодо квитанцій.