За час повномасштабного російського вторгнення у багатьох українців нагромадилися борги за комунальні послуги. Деякі громадяни мають право не платити та звернутися до постачальника для перерахунку нарахувань за комуналку. Про це повідомляє Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Українці, які накопичили борги, можуть звернутися до постачальника комунальних послуг для проведення перерахунку. Списати борги можуть за гарячу воду, централізоване водопостачання та водовідведення, вивезення побутових відходів. Втім, скористатися можливістю можуть не всі громадяни.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Перерахунок здійснюється у разі тимчасового непроживання понад 30 діб на підставі письмової заяви та офіційного документа, що підтверджує проживання за іншою адресою", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для перерахунку боргу потрібно надати:

  • документ, що підтверджує факт та період проживання за іншою адресою;
  • паспорт чи документ, що засвідчує особу;
  • довідку фізичної особи – платника податків про присвоєння ідентифікаційного номера (всіх осіб, зазначених у заяві);
  • документ на право власності житловим приміщенням та Витяг з реєстру речових прав.

Раніше портал Знай повідомляв, взимку доведеться платити більше: українцям нагадали про нові тарифи на світло, газ, воду та тепло.

Також наш портал інформував, заплати за комуналку та окремо за квитанції: "Ощадбанк" залазить до кишень українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевірка газового лічильника: у якому разі споживачі платитимуть із власної кишені.