Вже у наступному році, буде проводитися масова індексація пенсійних виплат.

Проводитися перерахунок буде за новими правилами. Чи підвищать виплату буде залежати від нарахованих "пенсійних балів". Така інформація прозвучала від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Нововведення створене для прибирання дисбалансу пропорцій виплат пенсіонерів, які вийшли на заслужений відпочинок нещодавно, і пенсіонерів які раніше вийшли на пенсію. Таким чином, очікується, що середня виплата пенсії буде становити близько 6 тисяч гривень. Це нововведення було створене для того, щоб багато пенсіонерів, незалежно від року виходу на пенсію зрівняються у своїх виплатах.

За словами Шмигаля, така система буде максимально справедливою та дозволить отримувати більш-менш однакові пенсії. Тому, що ті пенсіонери, які вийшли на пенсію раніше частіше отримують меншу виплату, ніж нещодавні. Пов'язано це з тим, що у різні періоди середня заробітна плата була різною. А пенсію вираховують саме за показниками середньої заробітної плати.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсія в Україні, фото depocitphotos
Пенсія в Україні, фото depocitphotos

Таких підхід будуть застосовувати і в подальшому, щоб пенсії були приблизно однакові для всіх незалежного від того, коли громадяни вийшли на заслужений відпочинок. Таким чином, пенсія у середньому, після відповідної індексації може перевищувати 6000 гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, пенсіонер заблукав у столиці та його оштрафували на чималу суму: чому це сталося

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат

Також, наш портал інформував, пенсія за вислугою років: хто може піти на відпочинок раніше