Держави активно підтримують українців навіть в умовах повномасштабної війни, зокрема виплачують субсидії. Однак у 2024 році цю допомогу можуть продовжити не всім громадянам. Хто може залишитися без підтримки, розповіла перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак, пише "24 канал".

У бюджеті закладено необхідну суму для фінансування житлових субсидій. Крім того, в уряді передбачили те, що кількість одержувачів допомоги зростатиме через можливе підвищення комунальних тарифів. Перерахунок субсидій на новий період відбуватиметься автоматично, втім деяким громадянам виплати можуть скасувати.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Ті громадяни, які мають оформлені субсидії, від них не потрібні жодні дії. Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії, наприклад, після підвищення тарифу. Якщо доходи сім'ї не змінилися і тарифи зросли, то автоматично буде перераховано сам розмір субсидії, щоб сім'я не платила за ЖКП більше", - пояснила Дар'я Марчак.

Кому субсидію можуть не призначити:

  • українцям, які змінили місце проживання;
  • українцям, чиї доходи зросли та з'явилася можливість оплачувати рахунки самостійно;
  • у разі смерті субсидіанту;
  • у разі виявлення прихованого доходу в отримувача допомоги;
  • якщо субсидіант має депозит у банку на суму понад 100 тисяч гривень.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Українці можуть звернутись до ПФУ, щоб відновити виплати, якщо їх скасували без законної підстави.

Раніше портал Знай повідомляв, про платіжки можна забути: хто з українців має право не платити за комунальні послуги.

Також наш портал інформував, що українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, будинок порожній, але люди зареєстровані: юристка підказала, як українській родині "вибити" субсидію.