Доходи українців через повномасштабну війну сильно знизилися, тому кожне зниження цін у магазинах - справжня радість і шанс заощадити. Цього разу супермаркети порадували доступнішими цінниками на рис, соняшникову олію та сосиски. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Українців порадували новим зниженням цін на найпопулярніші продукти харчування. Так, купити рисову крупу, сосиски та олію можна трохи дешевше, ніж минулого місяця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Рис

Середній цінник на довгий рис знизився з 78,07 до 72,43 гривні за кілограм, тобто на понад 5 гривень. Довгий пропарений рис подешевшав менш відчутно – з 64,00 до 62,40 гривні за кілограм. Рис круглий також став дещо доступнішим для гаманців українців – цінник знизився майже на 2 гривні, до 80,25 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Соняшникова олія

Соняшникова олія торгової марки "Олейна" рафінована знизилася в ціні з 61,13 до 56,92 гривні за 850 мл. Водночас "Щедрий Дар" рафіноване трохи подорожчало – з 58,24 до 59,00 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Сосиски

Сосиски "Бащинський" філейні в середньому коштуватимуть 196,40 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник на продукт був вищим – 211,53 гривні за кіло.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сухарі сушити не будемо, але й страв поменшає: українцям показали "осінні" ціни на молочку, м'ясо, овочі та хліб.

Також наш портал інформував, зустрічаємо осінь з млинцями: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, нові ціни на сало, сир і бекон: улюблені продукти перетворюються на "делікатеси".