В Україні змінять підхід до індексації пенсійних виплат. За новими правилами пенсії перерахують уже навесні 2024 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомив у своєму Telegram-каналі.

Глава уряду заявив, що в Україні починають реалізовувати комплексну пенсійну реформу, почнуть з індексації виплат.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

"Пенсійна система. Починаємо реалізацію комплексної реформи. Цього року індексація пройде за новим принципом", - повідомив він.

За словами Дениса Шмигаля, 2024 року проіндексують виплати всім пенсіонерам. Також запровадять коефіцієнти та бали, які зрівняють виплати українців, які вийшли на пенсію на однакових умовах, але у різні періоди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію й однакову індексацію", - наголосив прем'єр-міністр.

Зазначається, що розмір середньої пенсії в Україні збільшиться до 6000 гривень.

Індексація по-новому. Фото: скрін t.me/Denys_Smyha
Індексація по-новому. Фото: скрін t.me/Denys_Smyhal

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.

Також наш портал інформував, що "Приватбанк" не дає пенсіонерам користуватися картками "Е-відновлення": українці не можуть ремонтувати житло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомога для всіх категорій українців: як отримати продуктові набори, ліки та інші життєво важливі речі.