Через півтора місяці в Україні почнеться новий опалювальний сезон і багато українців знову із жахом чекають чергових блекаутів. Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив про те, що навіть при масованих атаках росії на енергосистему, блекаутів цієї хими не буде.

Про це пише Економічна правда.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Так, за словами експерта, графіки відключення світла цієї зими все ж будь, однак не такі жорсткі, як минулоріч.

Відключень на декілька діб також не буде, утім можливі модеровані відключення.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел
Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел

Крім того, Олександр Харченко пояснив, на відміну від минулого року, в новому опалювальному сезоні ми будемо готові до масованих атак.

Він зокрема пояснив, що на даний момент розроблено сценарії реагування, мобільні ремонтні групи, які знають, як діяти, вони добре оснащені та підготовлені.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

"Ми знаємо, що робити, і реакція буде значно кращою, ніж вона була, коли обстріли тільки починалися, і ми не знали, як реагувати. Зараз набагато краще готовність, набагато краще ми приготували все необхідне. І я впевнений, що навіть у разі обстрілів не буде катастрофічних відключень, не буде реального блекауту, будуть передбачувані відключення в основному", - додав експерт.

Нагадаємо, тарифи на світ: скільки заплатять українці у вересні.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також, в "Укренерго" дали поради, до яких треба прислухатися зараз, щоби не мерзнути без світла взимку.