Частині українців не можуть призначити пенсію. Кому доведеться виживати без виплат на старості, розповіла перша заступник голови Міністерства соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі телемарафону.

Вийти на пенсію не зможуть дві категорії українців. Ідеться про тих, хто тривалий час працював на території країни-агресора або перебував на тимчасово окупованих територіях.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Дар'я Марчак наголосила, що набути права на пенсію ці категорії громадян не зможуть зокрема через те, що неможливо отримати їхню пенсійну справу та підтвердити стаж. Наприклад, без пенсії залишаться громадяни, які переїхали з окупованого Криму.

"Фактично у громадян, які переїхали з Криму на підконтрольну Україні територію, немає можливості оформити пенсію. Оскільки за чинним законодавством, щоб призначити їм пенсії, потрібно отримати підтвердження від пенсійного фонду росії про те, що росія не виплачує такому громадянину пенсію", - пояснила представниця Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Для ФОП вступили у дію нові правила Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Щодо українців, які частину життя пропрацювали в Росії, то поки що немає можливості призначати їм пенсії у зв'язку з денонсацією угоди про пенсійне забезпечення.

Раніше портал Знай повідомляв, не хочеш, а суд змусить: українцям доведеться повернути десятки тисяч пенсій назад до бюджету.

Також наш портал інформував, виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.

Крім того, ми писали, якщо є сумніви та питання щодо військової пенсії: українцям порадили, куди треба звертатися.