2024 року в Україні буде проведено масштабну індексацію пенсійних виплат. Раніше перерахунок уже обіцяли в Мінсоцполітики, а тепер добру новину для пенсіонерів повідомив президент Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні.

Глава держави заявив, що індексація пенсій наступного року пройде у передбачені законом терміни, тобто у березні. За його словами, у бюджеті на 2024 рік буде зроблено акцент не лише на оборонний сектор, а й на стимулювання економіки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Звичайно, буде суттєва індексація пенсій - плануємо на березень, як це передбачено законом", - зазначив гарант.

Напередодні в Міністерстві соціальної політики вже робили заяви, що пенсійні виплати українців у 2024 році стануть вищими. Втім, жодної конкретики у відомстві не назвали, зазначивши, що про розміри індексації та терміни стане відомо не раніше за початок наступного року.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Попри повномасштабну війну в Україні проводилася індексація пенсій з 1 березня 2023 року. Розміри збільшення для окремих категорій пенсіонерів не могли становити менше ніж 100 гривень та більше ніж 1500 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, можна прощатися з пільгами? Тисячі пенсіонерів втратять виплати, важливу заяву ПФУ.

Також наш портал інформував виплати в Україні: які надбавки пенсіонери отримують автоматично, а за якими потрібно звертатися особисто.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям видадуть соціальні карти: хто отримає насамперед і для чого вони потрібні.